Old Marshall Jail

The Old Marshall Jail offers boutique lodging in a completely renovated historic jail on the banks of the French Broad River. Come learn about the history of Marshall and become part of its future!

Previous slide
Next slide
Overlooking the French Broad River, The Old Marshall Jail Hotel offers guests a chance to stay in the heart of downtown Marshall and experience Appalachian history, art, and culture in our renovated historic old jail. Guests can choose between four thoughtfully designed modern suites or two efficient bunkrooms, an option for any kind of traveler. Suites feature thoughtfully designed sleeping and dining areas, mini kitchenettes, and private bathrooms for utmost comfort. Bunkrooms, which can connect to the suites for large groups, are private hostel-style bunkbed rooms for light travelers, with a shared bathroom and basic accommodations for up to 2 people each. The hotel features an outdoor deck with sweeping views of the French Broad River, and a bar & restaurant, Zadie’s Market, on the main level.

Part historic preservation, part art hotel – each room features architectural pieces from the original building, restored and repurposed into modern iterations, handmade pottery by owner Josh Copus, local photography and historic memorabilia. Discover the history of the town written on the walls through an immersive storytelling experience told through custom bricks, photographs, historic artifacts, and documents displayed in museum-style hallways throughout the entire building.

Owner Josh Copus and his team opened the Old Marshall Jail and Zadie’s Market in 2021. We are Marshall locals committed to creating a strong link between Appalachia’s rich past and future. Josh is a woodfire potter who displays work in galleries throughout the world. His art begins with local clay, dug from the land, and reimagined into beautiful pieces on display throughout the hotel. Josh and four partners purchased the Old Marshall Jail in 2016. Much like his pottery, he began renovations with imagination and a vision of new life, a hope to revive the iconic structure to once again serve its community. For five years, the original structure was carefully deconstructed and pieced back together, preserving the special and historic aspects of the building while co-creating a fully functional and reimagined space for new generations to enjoy.